Неформална среща събира доброволци и екологични организации в Къщата

Шест еко организации искат да осъществят каузите си.

Шест еко организации имат нужда от доброволци.

Шест еко организации търсят теб!

Български център за нестопанско право в партньорство с TimeHeroes.org организира неформална среща на природозащитни организации с доброволци. Целта на събитието е да събере под един покрив активисти, които търсят да подкрепят каузи в защита на околната среда, и еко организации, които се нуждаят от доброволческа подкрепа за своите проекти и кампании. Пресечна точка на търсещи и намиращи ще бъде – 11 февруари 2016, 18:30 часа, Къщата на гражданските организации.

И тъй като опазването на природата не е еднократен акт, а дълъг и сложен процес, то работата на екологичните организации никога не свършва. Затова те често имат нужда от твоето приятелско рамо!

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Грийнпийс – България, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), СИПИ.еу и Прозрачни планини ще разкажат интересни неща за себе си и ще те запознаят със своите предстоящи и бъдещи инициативи, в които можеш да се включиш по всяко време.

А ако дотогава ти хрумнат идеи за нови събития, които искаш да видиш в Къщата или в които самият ти да участваш, давай смело – сподели ги с нас! За нашия екип е важно да чуем твоето мнение и препоръки, така че заедно да превърнем НПО сектора в онова, от което имаш нужда ти!

Повече за организациите и техните каузи:

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. БДЗП ще представи две от своите дейности, в които всеки любител на природата и в частност на птиците може да се включи като доброволец.

“Грийнпийс” е независима световна кампанийна организация, която работи за промяна на нагласите и поведението на хората, за да защити и опази околната среда и да насърчи мира. През 2016 г. Грийнпийс-България насочва вниманието си към екологичното земеделие и пчелите. Организацията търси доброволческа помощ, за да покаже, че екологичните земеделски решения са ключът към разрешаване проблема с неработещата хранителна система в света.

Сдружение за дива природа БАЛКАНИ работи повече от 20 години в сферата на опазване и възстановяване на дивата природа и екологичното образование. БАЛКАНИ има изградени два образователни центъра в гр. Драгоман и с. Влахи, Кресна, за които ще се радва на доброволческа подкрепа. Освен поддъжане дома на сухоземните костенурки в размножителния център на сдружението, дейностите включват и изработване на сувенири, поддържане на фейсбук страници и други.

Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) обединява хора с различни идеи за опазване на българската природа. Мисията на организацията е да съхранява природните ресурси, да променя отношението към защитените територии и защитените видове и да повишава съзнанието относно ползите и отговорностите към тях. Екипът на БФБ ще сподели опита си в работата с доброволци и ще разкаже любопитна информация за коалицията „За да остане природа в България”.

СИПИ.еу – Спри Използването на Пластмасови Изделия за Еднократна Употреба е младежка инициатива с простичък призив – заменяне на еднократните пластмасови (и не само) изделия с такива за многократна. За улеснение на хората, които искат да са част от тази идея, СИПИ.еу създаде карта на местата в София, където всеки може да ползва собствен съд или да бъде приканен към това (www.sipieu.com). Проектът има нужда от доброволческа помощ за попълването на тази карта с места в София, а защо не и в цялата страна.

Прозрачни планини е съвместна инициатива на няколко организации. Доброволците ще придобият полезни знания относно устойчивото управление на природните ресурси, ще се срещнат с различни истории, ще изследват и проучват. Всичко това с цел гражданите да имат основна роля в решаването на съдбата на планинските ресурси в Бълагиря. Сред текущите проекти са: „Кампания планини” и Акция Борче – за тях обаче ще разбереш на срещата на 11-и 🙂

Повече за партньора

ТimeHeroes.org е онлайн платформа за доброволчество и правене на добро, която свързва каузи и хора, които искат да помагат. От 2012 насам над 500 организации и активни граждани са били подкрепени повече от 30 000 пъти в социалните си инициативи, благодарение на сайта. TimeHeroes.org насърчава доброволческата култура сред всички групи на обществото, борейки се за толерантност и солидарност.

Опознай българските еко организации и стани техен герой!

Очакваме те на 11 февруари 2016 г., от 18:30, в Къщата на гражданските организации.

 

eeagrantsogo

Срещата се организира в рамките на проекта „Къщата на гражданското общество – общност за развитие“ (BG05/576), изпълняван от БЦНП. Той се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. (www.ngogrants.bg).

 

 

 

 

Posted on February 3, 2016 in Новини

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top