Jazz под звездите на Деветашкото плато

 

Милица Гладнишка, Венци Благоев, професор Владимир Радулов и цяло съзвездие музиканти ще радват публиката на третото издание на „Jazz под звездите на Деветашкото плато“. Организаторите – Сдружение „Деветашко плато” и тази година са подготвили уникално съчетание на природа, музика и страхотна компания!

„Jazz под звездите“ ще се случи на 17 юни, събота, на поляната край пещерата „Гарваница“, която се намира между селата Кърпачево и Горско Сливово, а началният час е 19.00. Музиканти и ценители от близо и далеч ще се срещнат там, под звездите, за да участват в една незабравима вечер – празник на музиката и доброто настроение. За да открият и отнесат със себе си частица от Деветашкото плато – красиво, неповторимо, специално.

В 22.00 часа ще започне джем сешън в къща Онгъл, село Кърпачево. В магията на вокалните джаз изпълнения ще потопят публиката атрактивната и талантлива Милица Гладнишка, Боряна Йорданова, Цветомир Цанков, Петър Терзиев. Сред инструменталистите са и двама плевенчани – перкусионистът Георги Гарнизов от Плевенската филхармония и тромпетистът Георги Агатов от Духовия оркестър. Водещ и изпълнител ще е тромпетистът Венцислав Благоев. Останалите музиканти са Арнау Гарофе – саксофон, Невилиян Гемижев – кларинет и вокал, Александър Борисов – цугтромбон, Васил Спасов – пиано, проф. Владимир Радулов – пиано и вокал, Шибил Бенев – китара и пиано, Димитър Благоев – китара и банджо, Влади Михайлов – виола и контрабас, Михаил Иванов – Мишо – контрабас, Димитър Узунов – туба, Стефан Кожухаров – ударни, Невена Григорова – ударни. Специална изненада са подготвили и домакините от читалище „Развитие – 1872” – Горско Сливово.

Тази година ще се добави още един арт нюанс – направа на плашила, в която да се включат посетители на джаз феста. Заедно със студенти от УАСГ и ВТУ, те ще могат да създадат различни герои от въображението си, които символично да „населят“ обезлюдяващия пейзаж на селата ни. Така след приключването на фестивала „одухотворени“ фигури на плашила ще запазят емоцията на посетителите, превръщайки се в „постоянни обитатели“ в пейзажа на Деветашкото плато.

Събитието се подкрепя от Виваком регионален грант, фондация Америка за България, община Летница, Ташев – Галвинг ООД и Анимо Софтуеър ООД. Участниците пътуват с подкрепата на транспортната фирма Лагермакс. Медийни партньори са БНТ и платформата за изкуство и култура artlive.bg

Posted on June 14, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top