Това е то ученето …

Това е то ученето – изведнъж разбраш нещо, което си разбирал цял живот, но по нов начин.

В тази мисъл на Нобеловия лауреат Дорис Лесенг твърдо се убедихме в рамките на тазгодишното издание на Пролетната обучителна програма на Къщата на гражданските организации. Постарахме се да я адаптираме спрямо бързо променящата се среда в страната. Но фокусът ни така и не се промени – да помагаме на НПО героите в ежедневната им работа и да ги мотивираме да се усъвършенстват и да са в крак с най-новите тенденции на всички фронтове в сектора.

Е, отново се обучавахме по актуални за сектора теми и отново използвахме възможността да си говорим с практици и да черпим ценен опит от тяхната експертиза.

Тази пролет в Програмата участие взеха 49 души, като посетиха общо 9 сесии, разделени в 3 тематични модула:

  1. Управление на НПО
  2. Комуникация за НПО
  3. Финанси за НПО

Обучителната Ви програма е добра и включва всички необходими теми свързани с НПО! Поздравления! – споделя един от доволните участници в Програмата тази пролет.

Благодарим от сърце на тазгодишната звездна група лектори, които отново се постараха да бъдат оптимално полезни и да отговорят на реалните нужди от информация и разяснения в сектора. Ето какво научихме от тях:

Пламен Тодоров, административен директор в БЦНП ни въведе в света на писането на проекти, кои са актуалните програми за кандидатстване и въобще как да развием идеите си до степен такава, че да успеем да ги опишем в едно наистина стойностно проектно предложение.

С Айлин Юмерова, програмен директор в БЦНП успхме да разгледаме подробно кои са административните задължения за управлението на нашата организация, след като сме успели да я регистрираме. След това заедно с Надя Шабани – директор БЦНП ни споделиха ценни съвети за това как да управляваме човешките ресурси в организацията, как да привличаме добри кадри, как да ги мотивираме и задържаме в екипите си.

Бояна Стоилова, която е брилятен ексепрт по дигиталне маркетинг, ни представи един наистина интересен поглед върху това как създаваме ефективни комуникационни стратегии за НПО, като взаимстваме добри практики от света на бизнеса.

Научихме се как да продаваме продукти с кауза, като безценен опит по темата сподели и основателя на бранда Binabanbina – Биляна Дукова.

Заедно с Алексаднър Киров – човекът с комуникациите в БЦНП, разгледахме някои хитрини за това как да създаваме наистина качествено видео съдържание и да разказваме завладяващи истории чрез видео.

Въпросът с парите е вечен! Питанията са много – отговорите чухме от Елена Калинова – финансов директор в БЦНП, с която си поговорихме и за това как да започнем да развиваме стопанска дейност в рамките на организацията ни.

Специално внимание за финал обърнахме и на това как да развиваме трайни взаимоотношения с донори и как да търсим финансова подкрепа от страна на социално отговорните бизнеси. По темата се срещнахме с изключително опитната Диляна Манева, CSR и event manager във фондация За нашите деца.

Е, това беше от нас за тази пролет. Лятото е време за други обучителни преживявания, за които вече нямаме търпение. Разгледайте какво сме ви подготвили в рамките на десетото юбилейно издание на Лятото училище за НПО и се запишете за участие още днес!

Posted on April 19, 2022 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top