По пътя към Тройната корона – истории за пътешествия и приключения сред дивата природа

Какво мотивира човек с перспективна работа в Англия и без съществен опит в планината да захвърли вратовръзката на мениджър и да реши сам да извърви пеша 4240 км по Тихоокеанския хребет път (ТХП) в САЩ, а година по-късно да се завърне отново в Америка за още 3500 км по Пътеката на апалачите?!

Къщата на гражданските организации отваря своите врати за невероятните истории и приключения на пътешественици с активна гражданска позиция, бродещи по различните краища на света – на два крака или на две гуми – и гмуркащи се смело в авантюристични преживявания, за които понякога само можем да си мечтаем.

На 4 февруари (понеделник) 2019 г. от 19:00 часа в Къщата заедно с пътешественика Петър Ванев ви каним на едно истински вълнуващо приключение, което ще ви пренесе в дивата природа на два от най-дългите пешеходни преходи в Северна Америка. А срещите с черни мечки, гърмящи змии, огнени залези, ураганни бури и ледени пустини ще са само част от зашеметяващите пейзажи.

През 2017 г. пътешественикът мечтател и член на туристическо дружество “Приста”-Русе – Петър Ванев – прекоси Тихоокеанския хребетен път в САЩ и стана първият българин, преминал успешно планинския преход от Мексико до Канада с дължина от 4240 км. След извървените 6 000 000 крачки, 1 номер пораснали крака и още по-дълга брада, през 2018 г. русенецът се гмурка в зеления тунел на Апалачката пътека, за да изходи още 3500 км от щата Джорджия до щата Мейн за 109 дни и с един чифт обувки. По време на двата прехода Петър носи със себе си и една екологична кауза – всяка 100-тна миля (160 км) приключенецът с гражданска активна позиция посвещава на защитата от презастрояване на един от националните паркове в България.

Избраните хоризонти не са случайни – Тихоокеанският хребетен път заедно с Пътеката на Апалачите и Континенталния преход сформират мечтаната Тройна корона на трите най-дълги пешеходни преходи в САЩ.

Повече информация може да намерите във Facebook събитието – По пътя към Тройната корона – в дивото с Петър Ванев

Билети може да закупите на място при нас, в Къщата на гражданските организации, на адрес: София, ул. Христо Белчев 3, ет. 1, през работните дни от 09:00 до 18:00 часа.

Цената на билета за презентацията при предварително закупуване е 6 лв., а в деня на събитието – 9 лв.

Местата са ограничени! За въпроси и заявки: 0897 34 94 05.

Posted on January 21, 2019 in Entertainement, Публикации

Share the Story

About the Author

Back to Top