Фондация “Заслушай се”, Български център за нестопанско право и TELUS International Europe отварят първия хъб за социални иновации в София

Първото пространство за социални иновации в България, наречено A hub, отвори врати в София.  Мисията на хъба е да предостави на НПО сектора и на бизнеса място за съвместни инициативи, насочени към създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която всички живеем.


Хъбът си поставя за цел да поддържа достъпна среда за диалог и дългосрочни партньорства между бизнеса, гражданския сектор, институциите, университетите и обществото.

А hub е създаден по идея на фондация “Заслушай се”, с подкрепата на БЦНП. TELUS International Europe e компанията, която финансира реализацията на проекта, както и функционирането му в следващата една година.

“Подкрепата ни към този проект е естествено продължение на философията на TELUS International Europe “Да даваме там, където живеем”. Чрез останалите ни проекти в сферата на социалната отговорност ние отдавна работим за това да създаваме условия за устойчива промяна. Създаването на A hub e една добра предпоставка повече компании в България да припознаят тази кауза като своя”, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

“За нас най-важно е чувството ни за общност на НПО и вярваме, че когато споделяме и се учим един от друг можем повече.” допълни Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

“Всички ние, независимо дали сме от НПО сектора, бизнеса, независимо какво работим, трябва да създаваме възможности и да сме достатъчно предприемчиви, за да ги реализираме. A hub е пространството, в което да се случват тези неща и да мотивираме всеки, който иска да реализира своите смели идеи.”  добави Ашод Дерандонян, председател на фондация “Заслушай се”.

“София е град на иновациите и е важно те да достигат до хората. В този смисъл е важна подкрепата за социалните иновации” – сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на първото простанство за социални иновации.

Posted on April 12, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top