Промяната е крайният резултат от истинското учене

За изненада или не, и есента отлетя със същата скорост, с която измести любимото ни лято. Но ние не тъжим, не. Вместо това, отново се впуснахме в епични обучителни приключения в Къщата на гражданските организации за петото поред издание на Есенната обучителна програма!

Тя, също както предното издение, се проведе изцяло онлайн. Отново си поставихме за цел да я адаптираме спрямо бързо променящата се среда в страната. С това запазихме и същия фокус – да помагаме на НПО героите в ежедневната им работа и да ги мотивираме да се усъвършенстват и да са в крак с най-новите тенденции на всички фронтове в сектора.

Тази есен в Програмата участие взеха 50 души, които имаха възможността да се включат в 9 безкрайно вълнуващи и практични сесии, разделени в 3 тематични модула:

  1. Как привличаме хора и ги мотивираме за нашата кауза
  2. Правни теми за НПО
  3. Комуникация за НПО

„Полезни и много практични сесии, представени на достъпен и разбираем език, благодаря! – споделя един от доволните участници тази година.

Изключително благодарни сме на нашите посветени лектори – стари и нови лица, които застанаха пред Zoom микрофона и дръзновено поведоха аудиториите по друмите на новите умения и знания. Впечатлени сме колко бързо и безпрепятствено нашите гост-обучители адаптираха темите си към реалните нужди и запитвания на участниците. От отговори на вечните финансови въпроси до разиграване на реални казуси и симулации на интервюта, овладяване на конфликти, справяне с проблемни персонажи и тн. Имахме от всичко по много!

А ето кои бяха експертите, от чийто опит почерпихме полезни хитрини и съвети:

Деница Баръмова, БМЧК, която ни разкри тайната рецепта за това как да работим ефективно и ефикасно с доброволци.

Димитър Симидчиев, Юбисофт Софияблагодарение на когото вече знаем как да разказваме за ефекта от нашат работа пред публика по един наистина въздействащ начин.

Дигиталното гуру Бояна Стоилова, която с „живи“ примери ни показа как да се застъпваме за каузите си в социалните мрежи и как да структурираме онлайн кампаниите си така, че да достигаме до по-ангажирани аудитории.

Елена Калинова, БЦНП –  човекът с отговори на най-заплетените финансови въпроси.

Анна Адамова, БЦНП, която ни обучи как правилно да обработваме лични данни при създаването на аудио и визуално съдържание.

Владимир Йончев, OFF News, с когото проведохме цели 3 сесии, посветени на работата ни с медии, как участваме в интервюта и как да пишем завладяващи статии.

„Благодаря за усилията и труда, бих се включила отново и в Пролетната обучителна програма” –обнадеждаващите думи, които ни говорят, че има смисъл 😉

Това беше от нас за тази есен. Решихме да не спим зимен сън като мечките от Белица, а още от сега да впрегнем сили и на база събраните предложения за теми, да започнем работа по ПРОЛЕТНАТА ОБУЧИТЕЛНА ПРОГРАМА 2022. Много двойки станаха, затова ще ви подготвим обучения като за отличници!  Очаквайте датите и темите след нова година. А дотогава – бъдете здрави и нека спазваме физическа, а не социална дистанция!

Posted on December 15, 2021 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top