Откриване на изложба „Събуждане: Правата през погледа на изкуството“

Уважаеми колеги и приятели,

 

Ние от Български център за нестопанско право и международната платформа за социално ангажирано изкуство Fine Acts имаме удоволствието да ви поканим на откриването на изложбата „Събуждане: Правата през погледа на изкуството“, в която ще бъдат представени най-впечатляващите и докосващи илюстрации, фотографии и текстове, отличени в творческия конкурс за артисти-активисти „Граждански будилник“. Всяка от творбите по уникален начин чрез езика на изкуството изразява специално отношение към гражданските ни права на сдружаване, на мирни събрания и свободата на словото като общоевропейски и национални ценности.

 

Откриването на изложбата ще бъде съчетано с церемония по награждаване на авторите в конкурса.

 

За един месец в конкурса получихме над 70 текста, 60 фотографии и 20 илюстрации от будни граждански творци от различни краища на страната.

 

Фотография: Alice Donovan Rouse / Unsplash

 

Очакваме ви с нетърпение, за да споделим заедно емоциите от вълнуващото събитие на 20 април (петък) 2018 г. от 18:30 часа в пространството на A hub на адрес: гр. София, ул. „Христо Белчев“ № 3, партер.

 

По време на мероприятието ще има осигурен жестов превод.

 

Инициативата е част от програмата на Гражданска културна седмица 2018.

 

Заповядайте!

 

Български център за нестопанско право и Fine Acts

 

Инициативата се реализира в рамките на проект „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК – правата през погледа на изкуството“, изпълняван от Български център за нестопанско право в партньорство с международната платформа за социално ангажирано изкуство Fine Acts. Проектът e финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2018 г.

 

Posted on April 17, 2018 in Uncategorized, Събития

Share the Story

About the Author

Back to Top