Как да ограничим употребата на пластмаса в ежедневието си?

Понеделник, 25 септември – 17.30 часа, в Къщата на гражданските организации

 

Кредит снимка: Justin Hofman

 

Често използваме пластмаса за еднократна употреба, като по този начин се губят ценни ресурси. Дори не се замисляме, че нещата, които лесно достигат до нас като потребители – найлонови торбички, пластмасови чаши и чинии, сламки, имат аналог, който също е толкова лесно достъпен, но не ни го предлагат масово  – например платнени торби, чаши и чинии за многократна употреба, прибори.

Последиците за околната среда от употребата на пластмаса са не просто видими, а драматични.  Всяка година стотици хиляди морски обитатели умират, защото бъркат пластмасовите отпадъци с храна. Малките пластмасови частици също така достигат и до нашата трапеза, като консумираме морска храна.

С Greenpeace България и За земята поставяме на дневен ред темата за прекомерната употреба на пластмаса в ежедневието ни. Те ще ни разкажат за кампанията „Свободни от пластмаса“ и ще обменим идеи за това как  можем да вдъхнем втори живот на пластмасовите изделия за еднократна упортеба. Присъединете се към нас, за да споделим опит –  ще бъдем в приятната компанията на единомишленици.

 

Елате в понеделник 25 септември, започваме в 17.30 часа.

 

Повече за кампанията “Свободни от пластмаса” ще научите тук.

 

 

 

Posted on September 21, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top