Зелена седмица в Къщата – второ издание

 

 

След успешното първо издание на Зелената седмица през пролетта решихме, че в богатството от цветове, аромати и вкусове на есента е време да обявим отново код „зелено“ и поставим здравословния начин на живот и грижата към природата на дневен ред. С нетърпение обявяваме, че Къщата отново ще бъде домакин на Зелена седмица – поредица от събития, които ще ни дадат възможността да поставим важни за нашия живот теми и ще ни предизвикат да действаме – за да живеем сега и веднага по-здравословно, пълноценно и природосъобразно.

Обявяваме последната седмица на месеца (25-29 септември) за зелена!

 

Какво предстои?

В понеделник, 25 септември – ще обърнем отново внимание на проблема, свързан с прекомерната употреба на пластмаса. Полимерните материали, създадени с идеята да заместят слоновата кост като материал за производство на копчета и гребени, е един от най-големите замърсители в днешно време. Как можем да ограничим употребата на пластмасови изделия в ежедневието си и да използваме повторно опаковки и продукти от полимери, ще научим заедно с нашите приятели от Грийнпийс България и За Земята. Начало – 17.30 часа.

Сряда, 27 септември – поставяме темата за здравословното хранене в офиса заедно с шеф Росица Иванова – популярен кулинарен блогър и радетел на здравословната кухня. Роси ще ни даде няколко идеи за бързо и здравословно обедно меню. Начало – 17.30 часа.

Петък, 29 септември, е ден за кино. Предстои премиерно излъчване на филм със заглавие “Достоен живот за земите ни”. Историята разказва за раждането на къса верига от устойчиви продукти, продавани в Сенегал, и доказва, че е възможно да се създаде конкурентен и икономически стабилен селски бизнес. След филма ще поговорим за добрите примери от българската практика.

 

Какво още?
През седмицата ще ви срещнем с интересни и вдъхновяващи хора, които работят за своята зелена идея.

 

Бъдете с нас!

Posted on September 20, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top