За една добра и плодотворна година

Както традицията повелява, и тази година имахме удоволствието и голямата радост да посрещнем скъпи гости – сурвакарчета в Къщата на гражданските организации. Заедно с тях днес, 14 януари 2019 г., споделихме честването на ромската Нова година – Василица. Къщата беше озарена от гостуването на 11 дечица от 4 клас от Обединено училище „Неофит Рилски“ – гр. Самоков, които пресъздадоха в театрален формат обичаите по посрещане на празника Василица и нарекоха за здраве, берекет и много ползотворна работа през 2019-а на всички обитатели на Къщата. А те от своя страна зарадваха малчуганите със специални подаръци и лакомства.

Споделените моменти на радост и усмивки можете да видите сами на снимките:

Нека, както и сурвакарчетата ни пожелаха, тази година бъде по-добра, мирна, успешна и плодотворна за всички нас и заедно, в разбирателство, посрещаме нейните предизвикателства!

Посещението на малките сурвакарчета в Къщата беше организирано от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който изпълнява проекта „Всеки ученик ще бъде отличник – 2“ – 2017-2020 за превенция на отпадането и задържане на ромските деца в училище.

Posted on January 14, 2019 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top