“БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА” за 75 каузи на граждански организации от 22 до 31 март 2020

Образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права. Седемдесет и пет каузи, свързани с тези и други важни за обществото ни теми, очакват подкрепа във второто издание на националната кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството 

“БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА”

От 22 до 31 март 2020 г. всеки може лесно и бързо да избере и подкрепи кауза, с която е съпричастен, през сайта на кампанията “БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА”. Споделената щедрост и съпричастност на всеки от нас ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене. „Да даряваш е важно […] защото даряването е споделяне, а споделянето ни прави хора”.

“БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА” е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в обществото. В дарителската кампания са включени каузи, които търсят и намират решения, помагат на човешки съдби и подобряват средата, в която живеем.

Тази година в платформата ще намерите 75 каузи на граждански организации. Сред тях са и каузите на нашите “съквартиранти” от Къщата, които може да подкрепите:

Инициатори на “БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА” са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заедно в час“, „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ.

В първото си издание през 2019 г. само за десет дни „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. С лицата си в подкрепа на инициативата застанаха множество популярни хора, които дариха за избрана кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

 

Кампанията „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ се реализира с подкрепата на:

Posted on March 5, 2020 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top