Алумни клуб на Лятното училище за НПО – първите гости на Къщата

Ексклузивно преди официалното откриване на Къщата на гражданските организации в началото на декември, първите гости, прекрачили нейния праг бяха членовете на Алумни клуба на Лятното училище за НПО.
На 17 ноември 2015 се проведе поредната среща на клуба, която беше посветена на идеята за коуъркинг пространство като фисът на бъдещето.  Наши лектори бяха Мирослав Недялков и Мирослав Мирославов, които ни отведоха в дебрите на философията и практиката на споделеното работно пространство и ще ни разказаха защо според тях коуъркингът е офисът на бъдещето. Миро & Миро са бивши служители на Телерик, които понастоящем работят над собствен стартъп проект за менажиране на коуъркинг пространства. Компанията им се нарича Office R&D и оперира успешно в България и Англия. Освен това двамата поддържат и сайта http://cowork.bg/ , място за търсещите и предлагащите споделено работно пространство в България. Те са сред първите приятели на Къщата, помагащи идейно нейното развитие като коъуркинг пространство за граждански организации.
Алумни клубът е инициатива на Български център за нестопаснко право, която събира на неформални срещи веднъж месечно възпитаниците на най-популярната обучителна програма на центъра – лятно училище за млади НПО деятели. Срещите на клуба са разнобразни, като лектори от различни сфери презентират интересни за НПО общността тема.

Posted on November 17, 2015 in Събития

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top