Надежда на вратата

Nadejda - FBАко за първи път пристъпвате прага на Къщата на гражданските организации, едно е сигурно – ще останете силно впечатлени от най-топлото и усмихнато посрещане, което ще получите. А ако попитате обитателите на Къщата как се казва „виновникът” за това, те с радост ще ви отговорят – Надежда.

Надя, както я наричат приятели и близки, е на 29 години и е потребител на Дневен център „Светове” на фондация „Светът на Мария”. От началото на тази седмица тя се присъедини към семейството на Къщата като доброволец, който посреща нейните обитатели и гости. Наред с това тя се включва в ежедневните дейности, като подпомага административно-техническата работа и поддържа хигиената в кухнята. Изключително любознателна и слънчева, Надя е готова да се залови за всяка работа в Къщата и да подкрепи хората в нея. За Надя идването в Къщата е трудова практика, която допълва основната й заетост като технически сътрудник към компанията Ивент дизайн.

Доброволният труд в реална работна среда помага на Надя да развива своите умения, да се чувства по-уверена в способностите си и да става по-добра в изпълнението на задачите, които и се поставят. В първия месец ще бъде подкрепяна от трудов наставник за да опознае Къщата, обитателите и задачите си.

Ще срещнете Надя в Къщата на гражданските организации в дните понеделник, сряда и петък. Тя ще ви очаква с усмивка на вратата!

Posted on February 4, 2016 in Новини

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top