Hakuna Matata – живот на две колела из Източна Африка – презентация на Руми Йотова

Изразът „Hakuna matata на суахили означава

„нямай грижи“, „освободи се от всякаква тревога …

 

Ако утре получите предложение за велопътешествие и еднопосочен билет за Африка, без предварителен план и посока, ще приемете ли? А ако към това се прибави и покана от местна гражданска организация за доброволческа служба в Уганда ии… още нещо?

Нашият гост-вихрогонец* изобщо не се поколебава и на мига скача с „две колела“ в приключението! Започва лудо вълнение около подготовката, стягат се дисаги, велосипеди, визи. В края на лятото на 2018 г. Руми и нейният приятел се потапят в уникалния свят и култура на Източна Африка. Предстои им едно първично вело-пътешествие – 3 месеца, 3 държави (Уганда, Кения, Танзания), 1 остров, 2000 км на 2 колела и още 2000 км с местния транспорт.

 

„Hakuna Matata – живот на две колела из Източна Африка – презентация на вихрогонеца с приключенски дух Руми Йотова

Дата: 29 октомври, начало: 19:00 часа  (вратите отварят в 18:30 часа), Къщата на гражданските организации

За живота на път с 2 колела и 1 палатка, за местната култура и гражданско общество, за преобразяващия ефект на едно вело-пътешествие из Африка ще ви разкаже Руми – сладкодумна и с нестихващ приключенски дух. Тя ще сподели и полезна практична информация относно подготовката, екипировката и логистиката на едно подобно пътуване, както и философски размисли и страсти за това по-щастливо ли живеят хората около Екватора и колко търпение е нужно да пуснеш контрола и да се насладиш на простия живот.

 

 

От вихрогонеца Руми ще може да научите още:

  • Как функционират гражданските организации в Африка?
  • Опасно ли е да се въртят педали из континента?
  • Защо да избереш да спиш в полицейския участък?
  • Какво е да пиеш бира с масайски лидер?
  • Вали ли сняг на Екватора?
  • Може ли да караш колело по океанското дъно?

Регистрация: Местата са ограничени. За да заявите своето присъствие е необходимо предварително да попълните регистрационен формуляр.

Краен срок за записване: до 27 октомври, включително.

Цената на билета* – 7 лв. (цената включва разкази в снимки и видеа и малка почерпка)

*Билети може да закупите предварително, както и в деня на събитието на място при нас в Къщата на гражданските организации (София, ул. Христо Белчев 3, ет. 1).

За въпроси и заявки: 0897 34 94 05.

 

*Презентацията е част от поредицата „Вихрогонци“ – серия от мотивационни презентации за пътешествия и каузи в Къщата на гражданските организации.

Posted on October 4, 2019 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top