21 изключителни доброволчески примера бяха отличени в ГЕРОИТЕ

 

На официална церемония на 11 май най-голямата платформа за доброволчество TimeHeroes раздаде първите си годишни награди ГЕРОИТЕ. С престижните призове бяха отличени хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито в състав Гена Трайкова от bTV, Красимира Величкова от Българския дарителски форум, поетът и журналист Марин Бодаков, Пролет Велкова от Дарик радио и екипа на TimeHeroes мина през трудния избор от общо 228 номинации, за да стигне до 21 отличени.

“Не е необходимо да бъдеш известен, за да блестиш. Днес големите герои не са известните, а тези, които подават ръка – тези, които са разбрали колко е важно да правиш добро. Дълбок поклон на всички доброволци на България, с вас съм и продължавам да ви подкрепям”, каза президентът (2012-2017) Плевнелиев, който беше поканен да открие церемонията.

Сред отличените са доброволците от социалната кухня към храм “Св. пророк Илия” в София, доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие и група от клиенти с интелектуални затруднения на Дневен център “Светове”, фондация “Светът на Мария”. Статуетки бяха дадени още на неправителствени организации с успешен и оригинален подход в работата с доброволци; на отговорни компании, които развиват доброволчеството в екипите си; и на журналисти – за медийно отразяване на темата.

“Преди пет години създадохме TimeHeroes с една много проста идея – да можеш да намериш на едно място всички доброволчески каузи. За да ти е максимално лесно да дариш времето и уменията си”, каза Павел Кунчев, директор на TimeHeroes. “За мен тази церемония е безкрайно щастлив момент – да видя голяма част от организациите, които всеки ден правят света ни по-добър, доброволците, които не чакат някой друг, компаниите, които имат социално-отговорни политики, и журналистите, които обръщат внимание на всичко това. Или с други думи – героите”.

Между 4 и 23 април на awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода април 2016 г. – март 2017 г.

Тук можете да видите всички, които получиха престижните призове в първото издание на ГЕРОИТЕ.

 

 

 

Posted on May 13, 2017 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top