Поредица „Вихрогонци“ – серия от мотивационни презентации за пътешествия и каузи

Вихрогонците са особена порода хора.

Решителни, упорити, смели.

Вихрогонците бягат с вятъра, движат се, пешеходстват, приключенстват. И живеят. По света и у нас виреят, понякога повече сред природата, понякога – повече на път. Търсят и най-често откриват – мечтаните си хоризонти, смисли, върхове. И се връщат, за да разкажат за своите вихрогонски истории и… да вдъхновят с примера си – щом те са го постигнали, значи със сигурност и вие можете.

                     Снимка: Unsplash

 

От октомври в Къщата на гражданските организации ще ви срещаме с най-чудати хора – пътешественици, спортисти, авантюристи, природолюбители и граждански активни атлети. Освен с физическото си движение, те ще ви вдъхновят и със своите каузи. Ще ви споделят и полезна информация от своите начинания – от логистичната подготовка до емоционалните преживявани. Та чак ще ви се прииска да грабнете раниците, да скочите в спортните си обувки и да хукнете към мечтаните върхове. А то му трябва толкова малко на човек, за да си „позволи“ свободата да живее в мечтите си.

 

Какво предстои?

 

Континенталният преход последното парче от пъзела „Тройна Корона“ – гост-вихрогонец Петър Ванев. Дата: 2 октомври 2019, начало: 19:00 часа 

Първият ни гост-презентатор ще бъде пътешественикът Петър Ванев, който ще ви разкаже за приключенията си по Континенталния преход – последното извървяно парче от пъзела „Тройна корона“, с което осъществи една от най-големите си мечти – да премине трите най-дълги прехода в САЩ с обща дължина над 12 500 км.

Младият русенец ще сподели любопитни истории и полезна информация за това как се изминават пеша над 4000 км за 4 месеца и половина през гръбнака на Америка – по Континенталния преход (Continental Divide Trail), как се съхранява мотивацията на ръба на изтощението и прегарянето, за спасителната акция след снежната буря в Колорадо, за борбата с егото, за непознатите приятели и за цената на удовлетвореността.

Следете събитието и във Facebook – Континенталният преход – последното парче от пъзела „Тройна Корона.

Снимки от презентацията.

***

  • Hakuna Matata – живот на две колела из Източна Африка – гост-вихрогонец Руми Йотова. Дата: 29 октомври 2019, начален час: 19:00 часа

Ако утре получите предложение за велопътешествие и еднопосочен билет за Африка, без предварителен план и посока, ще приемете ли? А ако към това се прибави и покана от местна гражданска организация за доброволческа служба в Уганда ии… още нещо?

Нашият гост-вихрогонец Руми Йотова изобщо не се поколебава и на мига скача с „две колела“ в приключението! Започва лудо вълнение около подготовката, стягат се дисаги, велосипеди, визи. В края на лятото на 2018 г. Руми и нейният приятел се потапят в уникалния свят и култура на Източна Африка. Предстои им едно първично вело-пътешествие – 3 месеца, 3 държави (Уганда, Кения, Танзания), 1 остров, 2000 км на 2 колела и още 2000 км с местния транспорт.

Следете събитието и във Facebook – Hakuna Matata – живот на две колела из Източна Африка

Снимки от презентацията.

***

  • 1000 Balkan Charity Challenge или 1000 км благотворителност – гост-вихрогонец Станислав Георгиев. Дата: 7 ноември 2019, начален час: 19:00 часа

Третият ни гост-вихрогонец се казва Станислав Георгиев – създател на и участник в най-голямото спортно благотворително събитие на Балканите 1000km Balkan Charity Challenge – 1000 километров ежегоден биатлон от София до Букурещ и обратно.

За 6 години над 500 участници са предизвикали себе си в името на 50 благотворителни каузи в България и Румъния и са събрали над 131 000 евро. А в момента с пълна сила върви седмото издание, в което участниците ще изминат 1050 км с велосипед и тичайки за общо 11 дни.

Следете събитието и във Facebook – 1000 Balkan Charity Challenge или 1000 км благотворителност

Снимки от презентацията.

***

  • В Къщата на Пау Ама – двама фаранги из Югоизточна Азия – гост-вихрогонец Цвета Брестничка. Дата: 10 декември 2019, начален час: 18:30 часа.

На 10 декември Къщата на гражданските организации ще се преобрази за една вечер в Къщата на Пау Ама! Цвета Брестничка ще ни пренесе в Югоизточна Азия!

Цвета и нейният съпруг Станислав са пътешественици, търсачи на вълшебни места по света. В продължение на няколко месеца двамата с раници на гръб обикалят Малайзия, Тайланд, Камбоджа, Виетнам, Филипините, Индонезия, Сингапур и Мианмар. Освен че има очи да види света, Цвета умее и да го разкаже. Така преплита двете си страсти – пътуването и писането. Така се появява и пътеписът „В къщата на Пау Ама – Двама фаранги из Югоизточна Азия“, който издателство Вакон издава в книга.

Със снимки, увлекателни истории, изложба на интересни предмети и местни сувенири ще се пренесем в света на живите мъртъвци, оборотните султани, жените-жирафи, пържените копринени буби, последните дракони и ще се потопим в миналото и настоящето на всяка една от осемте страни.

Следете събитието и във Facebook – В Къщата на Пау Ама – двама фаранги из Югоизточна Азия.

Снимки от презентацията.

 

Следва продължение със следващи вихрогонски презентации…

 

Posted on September 17, 2019 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top