Хайде на Базар „Малкото е Много“ – да пазаруваме с кауза!

Специално време за срещи и споделяне на интересни истории с предприемачески потенциал е вече ежегодният Базар на социалните предприятия. Тази година, за своето четвърто поред издание, Базарът носи името „Малкото е Много“:

… Защото зад Малките (и не толкова малки) продукти, които ще намерите на Базара, се крият Много и значими каузи!

… Защото Малките подаръци, които ще направите на себе си или своите близки, ще донесат Много удовлетворение, смисъл и надежда – на вас и на организацията, чиято мисия ще подкрепите с покупката си.

 

На 16 и 17 февруари пазаруването ще се превърне в празник, защото ще пазаруваме с кауза! В рамките на два дни 13 граждански организации ще бъдат в Сердика Център, за да продават не само красиви и полезни неща, а такива с добавена социална стойност. Базарът е място за споделяне и общуване: ще имате възможност да научите историята зад продуктите на щандовете, ще разберете повече за човешките съдби и природните богатства, върху които вашата покупка ще окаже положително въздействие. Ще има време и за творчество – подготвили сме работилници за изработване на картички, сплитане на мартеници и рисуване.

 

 

Организациите, които ще срещнете на Базара, са с много добри дела зад гърба си и с още повече пред себе си. Това са: Българска Фондация Биоразнообразие, Българско дружество за защита на птиците/BirdLife Bulgaria, Карин Дом, Национален алианс за работа с доброволци, сдружение „Закрила – Ловеч“, Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения – гр. Варна, сдружение ИДЕА, сдружение “Паралелен свят”, фондация “И аз мога”, фондация “Конкордия България”, Център за неформално образование и културна дейност АЛОС ,WWF България. Зад щандовете и на мястото за работилници ще срещнете и познати лица от общността на Къщата, а именно – приятелите ни от фондация „Светът на Мария“.

В рамките на Базара, на 16 февруари, ще се проведе и официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“. В конкурса се включват 12-те организации, които са част от тазгодишното издание на Програмата „Предприемачество за нестопански организации“. Организациите, представили най-добрите пет бизнес плана, ще получат финансова, експертна и менторска подкрепа за стартиране или надграждане на бизнес идеите си. Ще ви разкажем повече за разнообразните им и находчиви идеи, а тук можете да видите кои са организациите участници в конкурса, както и победителите в предходното издание.

Ние от екипа на Къщата на гражданските организации също ще бъдем на Базара „Малкото е Много“ на 16 и 17 февруари в Сердика Център. Нямаме търпение да се срещнем с вас там и заедно да пазаруваме с кауза!

 

Инициативата се провежда в рамките на програмата „Предприемачество за нестопански организации“, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“ и в партньорство с TELUS International Europe и УниКредит Булбанк.

Posted on January 25, 2019 in Entertainement, Новини, Събития

Share the Story

About the Author

Back to Top