Среща за Презареждане с гражданска енергия

На 24 януари пространството на Къщата се изпълни с гражданския заряд и будния дух на хора от различни неправителствени организации от страната, съмишленици от Лятното училище за НПО, студенти и активни граждани.

Срещата беше посветена на това какво и как можем да правим заедно през тази година, за да бъдат организациите устойчиви и да допринасят за позитивната промяна на средата, в която живеем.

Събитието беше открито с интересна дискусионна част за ролята на гражданските организации като агенти на промяната в контекста на посланията, които отправят и начините, по които разказват за себе си и каузите си на хората.

Български център за нестопанско право продължи с представяне на актуалните теми за гражданските организации около дейността на Съвета за развитие на гражданското общество и предстоящи законодателни промени. Бяха представени и активните онлайн платформи, чрез които организациите могат да достигат до повече хора – „България Дарява“ (кампания за дарителска подкрепа на НПО) и „ДарПазар“ (онлайн платформа за продукти и услуги с кауза на социални предприятия).

От НПО Портала споделиха радостната вест, че през следващите две години с помощта на регионални кореспонденти ще представят още по-широко дейността, постиженията и промяната, която правят граждански организации от всички кътчета на България. По този повод екипът на НПО Портала отправи покана към гостите да изпращат своите препоръки за НПО от по-малки и големи населени места, за чиито резултати и създадена промяна могат да разказват кореспондентите.

Благодарим на всички, които се включиха и да си пожелаем до нови срещи!

 

Публикацията е подготвена в рамките на проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Posted on January 30, 2020 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top