По пътеката на мечтите през Огън и Лед – презентация на Петър Ванев

Вечерта на 4 февруари 2019 г. пътешественикът мечтател Петър Ванев беше специален гост на Къщата на гражданските организации. Със своите завладяващи истории за приключения в дивото младият авантюрист с гражданска активна позиция ни пренесе, през огън и лед, по вълнуващата пътека на Тихоокеанския хребетен път (4240 км.) и през зеления тунел на Пътеката на апалачите (3500 км.) в САЩ, които прекосява пеша. Любопитен факт е, че активистът е и първият българин, преминал успешно през двата прехода.

По време на презентацията си приключенецът сподели интригуващи подробности и около предстоящите му 5000 км., които ще извърви сам по Континенталния преход през пролетта на 2019 г., след които ще се увенчае с мечтаната Тройна корона на най-дългите пешеходни преходи в САЩ.

Благодарим на всички гости и нови приятели на Къщата, които споделиха с нас това вълнуващо преживяване! 

Стискаме палци на Петър и му пожелаваме попътен вятър и огромен успех в новото му начинание. А докато го очакваме да се завърне в България през август, за да ни разкаже за новите си приключенствания по Контитенталния преход, с любопитство ще протечем първата му книга “Пътека през огън и лед” (издателство Вакон). В нея младият авантюрист по много човешки и откровен начин описва вълнуващите си преживяванията си по Тихоокенаския хребетен път – една книга-учебник за упорита воля, непоклатим стремеж към мечтите и повече вяра в собствените ни възможности, от която, вярваме, че всеки ще може да вземе по нещичко за себе си…

Снимки от презентацията може да видите във Фейсбук албума на КъщатаПо пътя към Тройната корона – приключенията на Петър Ванев в дивото.

Posted on February 5, 2019 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top