Отново в университета – на среща със студенти за активизиране на гражданската енергия

Вчера, 14 януари 2020, екипът на Къщата на гражданските организации посетихме учебния час на студентите от специалностите „Социални дейности“ и „Неформално образование“ от Факултета по педагогика на Софийски университет „Свети Климент Охридски“. На срещата ни с младите хора, които са на прага на своя професионален и обществен живот, разказахме за притегателната сила на работата с кауза, за инициативите на Къщата и общността в нея и за възможностите самите те да се докоснат до света на доброто. И всичко това – докато още се учат в университета.

Поканихме студентите в уютната и сплотена атмосфера на Къщата на гражданските организации, където могат да се подготвят за предстоящата изпитна сесия, както и в хода на целия учебен процес – да се събират, да учат заедно, да се упражняват, да развиват общи проекти, да организират свои събития. И заедно с това – да активизират гражданската си енергия чрез срещи и колаборации с представители на гражданския сектор.

Отправяме специални благодарности към проф. Силвия Николаева за цялото ѝ съдействие и отзивчивост, с която прегърна предложението ни за среща със студентите.

Публикацията е подготвена в рамките на проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Posted on January 15, 2020 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top