На 24 юли ще бъде представен Индекс за устойчивост на неправителствените организации 2016 за България

На 24 юли 2017 г., от 10.30 до 12.30 ч. в Дома на Европа, ул. „Раковски” № 124 ще се състои официалното представяне на Индекса за устойчивост на неправителствените организации 2016 за България.

Своите коментари ще направят г-н Красимир Божанов, директор на дирекция „Модернизация на администрацията”, Министерски съвет на Република България и г-н Георги Стойчев, изпълнителен директор на Институт „Отворено общество”, както и други представители на държавни институции и неправителствени организации.

Модератор на срещата ще бъде г-жа Надя Обретенова, журналист от БНТ.

Предварителна програма на събитието

10.30 – 10.50     Откриване и представяне на Индекс 2016
Любен Панов, Български център за нестопанско право

10.50 – 11.15 Коментари на журналисти, неправителствени организации и представители на държавната администрация

11.15 – 12.00 Дискусия

Индексът проследява развитието на гражданския сектор в държавите от Централна и Източна Европа и Евразия от 1997 година насам.  Чрез него се наблюдава състоянието на  неправителствените организации, като вниманието се фокусира върху правната среда, организационния капацитет, финансовата устойчивост, застъпничеството, предоставянето на услуги, инфраструктурата и обществения  престиж. Оценките се поставят отделно за всяка област варират, а общата картина показва състоянието на гражданското общество.

Методологията на Индекса за устойчивост е разработена от Американската агенция за международно развитие (USAID). Българският център за нестопанско право е партньор на USAID при разработването на Индекса за България.

Повече за резултати на Индекса за устойчивост 2015 за България можете да прочетете тук.

Posted on July 18, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top