Къщата е партньор на лагер за иновации в Габрово

Къщата е партньор на предстоящата инициатива – лагер за иновации – Gabrovo Innovation Camp 2016. Събитието ще се проведе в Габрово в първите дни на октомври, като в него ще се включи като ментор и г-жа Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

Gabrovo Innovation Camp 2016 се провежда по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула. Събитието ще се осъществи с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

Форумът си поставя за цел да изяви таланта и въображението на активни и ангажирани хора, които желаят заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства.

Участниците ще работят съвместно от 30 септември до 2 октомври 2016 г., насочвани от професионалисти в ролята на ментори. Отборите ще търсят иновативни решения в три основни предизвикателства.

OVERCOMING THE INNOVATION DIVIDE IN EUROPE

SMART SPECIALISATION IN EDUCATION IN LAGGING CITIES AND REGIONS

XXI CENTURY DEMOCRACY

В лагера могат да се включат всички желаещи на възраст над 17 години, мотивирани да развиват творчески идеи в иновативни социални решения. Лагерът ще се провежда на територията на Националната Априловска гимназия и ще завърши с представяне на разработените идеи и награждаване в зала Възраждане.

Събитието, условията за участие и заявките за регистрация ще намерите на специално разработената електронна страница –

http://gabrovoinnovationcamp.eu/

Идеята за организиране на лагер за иновации в Габрово с подкрепата на Комитета на регионите и Президентството възникна през април тази година на среща между двамата президенти и кмета на Габрово Таня Христова.

 

Posted on September 21, 2016 in Новини, Събития

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top