Къщата е онлайн Vol.2

Отмина една от най-предизвикателните и контрастни години на новия век. Преживяхме два локдауна, редица нови ограничения, нови правила за движение, пазаруване и общуване. Променихме начина, по който работим и се срещаме. Всичко това ни провокира да мислим нови начини, за да продължим напред, без да губим стремежите и ценностите си.

КЪЩАТА е олицетворение на нашия стремеж да се сдружаваме и заедно – като хора и като граждански организации – да сме двигатели на промяната към по-добро.  През 2020  животът в КЪЩАТА също претърпя метаморфоза.

КЪЩАТА СТАНА (и) ОНЛАЙН

Как може едно споделено физическо пространство да заработи предимно онлайн? Е, няма невъзможни неща. Особено, когато целта ни винаги е била да предоставяме място, където гражданските организации и активните хора да могат да споделят идеи, да измислят дейности за акумулиране на гражданската енергия и да си взаимодействат. През изминалите месеци Къщата беше ту празна, ту наполовина пълна, но така и не спря да подкрепя дейността на своите НПО съмишленици. От провеждане на международни онлайн конференции, дискусии, срещи и семинари до социални виртуални „разпускания“ в края на седмицата – КЪЩАТА направи възможни нови приятелства.

КАКВО ТОЧНО Е КЪЩАТА ОНЛАЙН

  • – онлайн техническо обслужване за конференции, семинари, срещи, дискусионни форуми, инструктажи и др.
  • – до 100 участници в едно събитие
  • – използване на всички функции на платформата ZOOM – симултанен превод, директно излъчване на живо в социалните мрежи, запис, използване на анкети и др.
  • – осигуряваме техническо модериране на всяко събитие – човек от екипа на Къщата е на ваше разположение.

Ако имате въпроси за това какво е подходящо за вашата инициатива – свържете се с нас.

КОЙ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ В КЪЩАТА ОНЛАЙН

Граждански организации, студенти и неформални групи, които имат нужда от онлайн пространство.

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ

КЪЩАТА Онлайн е безплатна услуга и през тази година. Трябва само да се запишете предварително, за да включим срещата ви в графика. А толкова е лесно всичко това да се случи:

Да ни потърсите, за да проверите възможностите за запазване на дата и час за вашето онлайн събитие на info@ngohouse.bg или на тел. 0888 874 504.

– След постигането на уговорка ние ще запазим онлайн пространството за вашето събитие и в рамките на следващия ден ще ви изпратим информация (активен линк и парола за платформата ZOOM), която ще позволи на участниците в срещата да се включат;

– При необходимост ще уточним с вас технически детайли и ще ви изпратим файл с подробни насоки как да използвате информацията за включване в срещата;

– Остава да разпространите получената информация за достъп до онлайн срещата и инструкциите за включване до всички участници.

Вярваме, че ключът към възвръщането към нормалния начина на работа и живот се крие в това да сме взаимно полезни и да помагаме на онези, които нямат осигурен достъп до новите инструменти за онлайн работа. Това сме ние – Къщата на гражданските организации. Очакваме ви!

Онлайн пространството на Къщата на гражданските организации е в рамките на проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.


Posted on January 14, 2021 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top