„Континенталният преход – последното парче от пъзела „Тройна Корона“ – презентация на пътешественика Петър Ванев

Как ви се струва идеята да си дадете дъга почива от работа, да грабнете раницата и да тръгнете на дълъг преход? Близо 5 месеца да вървите, да изминете над 4000 км. пеша и през цялото време да бъдете сами сред природата и нейните дивни красоти – пустини, снежни планини, кристални езера, вечно зелени гори, мечки гризли, стотици птици, дива растителност… И  всяка нощ да спите под милион звезди. Лудост? Медитация? Уау, терапия? Блян? Мечта? Свобода?…  

Тази година един български пътешественик – вихрогонец премина през всичко това и приключи мисията си успешно. Петър Ванев вече е нетърпелив да ви разкаже за приключенията си по Континенталния преход – последното извървяно парче от пъзела „Тройна корона“, с което осъществи една от своите най-големи мечти – да премине трите най-дълги прехода в САЩ с обща дължина над 12 500 км.

„Континенталният преход – последното парче от пъзела „Тройна Корона“ – презентация на пътешественика вихрогонец Петър Ванев

Дата: 2 октомври, начало: 19:00 часа  (вратите отварят в 18:30 часа), Къщата на гражданските организации

Първият ни гост-приключенец в поредицата „Вихрогонци“* е пътешественикът Петър Ванев. Младият русенец ще разкаже как се извървяват пеша над 4000 км. за 4 месеца и половина през гръбнака на Америка – по Континенталния преход (Continental Divide Trail), който започва от Мексико и приключва в Канада (както и в обратна посока), минавайки през пустинята на Ню Мексико и нейния див животински свят, високите планини на Колорадо и заплашителните му пуми, пасторалните пейзажи на Уайоминг, вековните гори и езерата на Айдахо и зоната на гризлитата (и спрейовете срещу мечки) в Монтана.

За оцеляването в снежна буря, за борбата с егото, за цената на удовлетвореността и мотивацията да се продължи дори и на ръба на изтощението и прегарянето – за всичко това и още любопитни истории и ценна информация за логистиката на Континенталния преход, в разкази, снимки и видеа ще научите от самия приключенец.

Снимки: Тройната Корона – Petar Vanev

 

Регистрация: Местата са ограничени. За да заявите своето присъствие е необходимо предварително да попълните регистрационен формуляр.

Краен срок за записване: до 1 октомври, включително.

Цена на билета – 7 лв. (цената включва разкази в снимки и видеа и малка почерпка)

Билети може да закупите в деня на събитието на място при нас, в Къщата на гражданските организации (София, ул. “Христо Белчев” 3, ет. 1). Насърчаваме Ви да закупите билетите си по-рано – вратите ни ще бъдат отворени още от 09:00 часа.

За въпроси и заявки: 0897 34 94 05.

Снимки от презентацията.

 

*Презентацията е част от поредицата „Вихрогонци“ – серия от мотивационни презентации за пътешествия и каузи в Къщата на гражданските организации.

Posted on September 17, 2019 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top