“Зелена седмица” в Къщата на гражданските организации

От 24 до 28 април Къщата е в цвят зелено. И не само защото е пролет и всички ние жадуваме за зеленина. Ние вярваме, че зеленото е начин на мислене – да бъдеш свеж, да бъдеш готов да обновиш начина, по който мислиш. Защото бъдещето зависи от нас и големите промени се случват когато правим малки стъпки – от  чашата, в която пием сутрешното си кафе през зеленината в офиса и начинът по който събираме отпадъците си. От отношението ни към  храната, водата и всички ресурси, които ползваме ежедневно.

 

 

Ще ви разкажем какво правим ние, за да бъде Къщата на гражданските организации едно по-зелено място и ще обсъдим трудностите, които срещаме. Ще обменим зелени идеи и положителна енергия.

 

Очакват ни и три изключително интересни събития:

 

 Защо е важно откъде идва храната – презентация и дегустация

 25 април от 16.30 до 18.30 часа

Ще поговорим заедно с нашите приятели от Българско дружество за защита на птиците за крехкото равновесие между опазването на природата и начинът, по който управляваме земеделските земи и произвеждаме храната си. За да „захраним” дискусията, ще опитаме продукти, произведени от малки семейни ферми в Западна Стара планина – овче кисело мляко със сладко от боровинки, прясно овче сирене, кашкавал с подправки и много други изненади.

Зелено, още по-зелено, наситено зелено – workshop, в който ще запретнем ръкави и засадим подправки и зеленчуци, подходящи за отглеждане в офиса или у дома

26 април от 18.00 до 19.30 часа

Всичко ще се случи под вещото ръководство на Атанас Косев – млад фермер с дългогодишен опит в засаждането и отглеждането на селскостопански култури, пчеларството, компостирането и с афинитет към месенето на хляб. Атанас има богат опит в отглеждането на растителни култури в градски условия.

Обучение за посланици на кампанията “Свободни от пластмаса”

27 април от 17.30 до 21.00 часа

Чудесна възможност да се включите в кампанията “Свободни от пластмаса” на Грийнпийс България и ЕС За Земята. Екипът на Къщата се присъединява към призива за разумна употреба на пластмасата и ще бъде домакин на тази среща.
Обучението, ще даде основни познания за кампанията, а в практичната част ще е насочена към това как да презентираме успешно своята кауза и коя. Всички преминали обучението ще станат посланици на идеята за бъдеще без пластмаса за еднократна употреба и ще научат какви са възможните алтернативи.

Всички събития ще се проведат в Къщата на гражданските организации. Очакваме ви!

Posted on April 20, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top