Един освежаващ разговор за душата в онлайн Къщата

Напоследък сякаш основните теми, които обсъждаме в общността са само професионални – как бързо да адаптираме работата си и дейностите си като организации към новата ситуация, как да помогаме на хората, с които работим и имат още по-голяма нужда от нас… Сякаш забравихме колко е важно и нашето психическо оцеляване и как да адаптираме и себе си като хора в новата реалност.

Затова на 12 май онлайн пространството на Къщата се превърна в уютно местенце за една специална среща – освежаващ разговор за душата и нещата, които ни връщат към нормалността с Даниел Троев. Даниел е психолог, който провежда консултации, помагащи за преодоляването на психологически проблеми и постигането на желана личностна промяна.

Ден преди края на извънредното положение, поканихме Даниел да ни сподели конкретни техники и начини за справяне с предизвикателствата за връщане към активния начин на живот и нормалното социално функциониране.  

Много и разнообразни бяха въпросите, които интересуваха участниците, но всички обединени от нуждата да разберем как да се върнем по-плавно и безболезнено към нормалността в ежедневието си.

В рамките на час и половина Даниел даде съвети как да се справяме със състояния като тревожност и отчаяние и да съхраним психиката си в ситуация на криза; как да се адаптираме към новата реалност и постепенно да се върнем към стария си ритъм на работа и общуване; как да помагаме на близките и колегите си в тази трудна и за тях за ситуация.

Със сигурност всеки понапълни куфарчето за бъдещето с ценни съвети и идеи, но няколко са важните неща, които бихме могли да обобщим и са полезни за всички:

* Да правим дихателни упражнения за смъкване на нивото на стреса и напрежението.

* Да се погрижим за емоционалното си здраве  – да обърнем внимание на собствените си нужди и чувства и да поддържаме баланс между ежедневните си задължения и нещата, които обичаме.

* Да се обърнем към силата на благодарността – да ценим малките неща и радости в живота и да сме (си) благодарни, че ги имаме.

Posted on May 15, 2020 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top