Вкъщи

Преди година отворихме вратите на един нов дом. Но не от онези институционалните. Не е и обикновен “образцов дом”. А нещо ново. Смесица от  място за срещи, (не)случайни запознанства и нови възможности, споделено работно място и пространство за събития и обучения – с други думи, Къщата на гражданските организации. Или накратко – Къщата.

Може би се питате кое е толкова новото?

Коуъркинг пространствата и местата за обучения – май вече са доста.

Съчетанието в едно? – Почти винаги.

Хората? – Разбира се.

Но и нещо повече – общата мисия на тези хора. Онази, която превръща работата в отдаденост.

Домакините, обитателите, приятелите и гостите на Къщата са от хората, които имат заряд и отношение към Нас, към обществото, което сме и към което се стремим – за по-светли дни. Където думите солидарност, подкрепа, ентусиазъм, забавление, труд, (не)умора и хъс се изживяват от всички ежедневно. Защото те са съмишленици и съдейци за Другите. Съжителството в Къщата е онова “новото” – физическото място, на което мисията става възможна, а и малко по-лека. И много по-успешна.

Тези малко луди, но вдъхновени, търсещи и вярващи хора, заедно стават безспирен източник на гражданска енергия. Най-хубавото е, че тя отдавна е “преляла” извън Къщата. Че привлича и заразява.

Седя и си мисля.. „Как малката общност става голяма и как малките крачки водят до промяна?“ Хрумва ми само едно – обЕдинение. Затова търсете съмишленици и съдейци, създавайте нови домове, където кипи живот.

И ни елате на гости в Къщата – у дома!

Автор: Анна Адамова

Posted on December 20, 2016 in Новини, Събития

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top