Бизнес vs. Кауза – пресечната точка на социалното предприемачество

Темата „социално предприемачество” става доста популярна напоследък.

Социална икономика, социално предприятие, социална кооперация, корпоративна социална отговорност – словосъчетания, които все по-често срещаме, но какво на практика се крие зад тях? Може ли бизнесът да решава социални проблеми и как да превърнем принципа „повече пари” в принцип „по-добър живот”?

Предлагаме ви да поговорим неформално и да споделим опит и добри практики .

За повод на срещата използваме наскоро състояло се учебно пътуване, в което експерти от Български център за нестопанско право и Фондация „Помощ за благотворителността в България” посетиха Меката на социалните кооперативи – Италия.

Руми, Айлин, Яна и Мая ще разкажат за техните срещи от третия вид със социални предприятия и кооперативи и ще се опитат да отговорят на въпросите  „Как ще ги стигнем италианците?” и „Има ли такова животно социално предприятие?”

Очакваме ви на 25 април 2016 от 15:00 часа в Къщата на гражданските организации.
Местата са ограничени, моля потвърдете своето присъствие на имейл info@ngohouse.bg или чрез лично съобщение във Фейсбук.

Срещата се реализира по проект „Укрепване на Форум „Социални предприятия”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (www.ngogrants.bg)

Posted on April 25, 2016 in Събития

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Back to Top