Арена на таланта – ул. „Христо Белчев“ 3 – граждански заряд в Европейската „Нощ на музеите“ 2017

 

Къщата на гражданските организации и A Hub ще се включат в инициативата Европейска „Нощ на музеите“ 2017. В тура между уникалните музеи и галерии на София ще предложим една експлозия от изкуството в пространството за гражданска енергия и социално предприемачество.  Всеки посетител ще може да си отдъхне, наслаждавайки се на култура и изкуство в различна атмосфера, но с ярко послание – животът е по-добър и смислен, когато е написан с творчество.

Отваряме врати в 18.00 часа

Какво Ви очаква при нас?

В Къщата
•    Усещане за фотография в сегашно време – за първи път пред широка публика ще бъде представен фотографския  проект „От другата страна“. Фотографите Тихомир Начев, Тихомира Методиева, Сергей Антонов ще покажат една обезлюдена територия между село Три могили и язовир Боровец – на границата между Източни и Западни Родопи. Ще видите и трейлър на филма за това забравено късче земя, заснет от оператора Стефан Демиев.

•   Арфата – музика за мечтатели – за всички любопитни, които не са се докосвали до изящната принцеса на струнните инструменти – арфата. Ще имате уникална възможност да се докоснете до този толкова красив музикален инструмент, а защо не и да посвирите. Струва си да опитате. За нас ще свири Анна Александрова – арфист-изпълнител и преподавател.

• Свързващото звено, ще бъде изложбата „Решавам=Съществувам“, разположена в  пространството между Къщата и A hub. Платната са сътворени от Надежда Георгиева  – Над, а уникалните текстове от Яна Бюрер Тавание.  Изложбата, вдъхновена от действителни истории, разказва за мечти и възможности, затворени под стъкления похлупак на правото, за липси, за различия и самота. Изложбата обаче показва и колко сме еднакви – и щастливи – когато желанията ни биват зачитани и получим шанса да чертаем собствения си път.

В A hub

•    Музика на живо – млади творци ще разгорещят емоциите в майската нощ. Специална музикална селекция ще посрещне публиката още в 18.00 часа и ще ви раздвижи – през времето и пространството.

•   Усещане за живопис и графика в сегашно време – през цялата вечер ще можете да се насладите на платна, сътворени от студенти от департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет. Младите творци ще предложат на сетивата ви своето усещане за света, живота, смисъла и емоциите. Ще усетите радостта от изкуството, претворено в живопис, графика, керамика и порцелан.

•    Изкуство сега и веднага – млади художници от НБУ ще пресъздадат върху платната си извивките на женското тяло.  Ще можете да наблюдавате уникалния творчески процес, в който освен чертите на модела, художниците ще вплетат и своето виждане за излъчване, чар и характер. Любопитни ли сте? Ние вече много!

•   Декори и реквизит от Филмов център “Ню Бояна” –За да направим мястото още по-магнетично и създадем илюзия за време, пространство  и образи, подбраните декори ще  преобразят пространствата и ще го изпълнят с усещане за един съвременен „музей“ за творчество в сегашно време.

Всички посетители ще могат да се движат свободно между Къщата и A hub. Сътворете свой уникален творчески микс, следвайки жълта линия, която ще ви води през всички активности на Христо Белчев №3.

В Европейската „Нощ на музеите“ 2017 при нас ще можете да опитате и вкусния кетъринг, подготвен от лица с интелектуални затруднения от Дневния център на фондация „Светът на Мария“.
Повече информация за участниците и самата инициатива търсете във фейсбук страницата на Арена на таланта

 

 

 

Posted on May 12, 2017 in Новини

Share the Story

About the Author

Back to Top